Προβολές σελίδας

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

10 οφέλη για την υγεία από την κανέλα που αφησε έκπληκτους ακόμη και εμάς

Όταν σκέφτεστε τρόπους για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας, συνήθως δεν σκέφτεστε να πηγαίνετε στην κουζίνα. Αλλά ξέρατε ότι ένα ισχυρό όπλο προστασίας θα μπορούσε να είναι στο γραφείο σας μπαχαρικών;

Καθώς προετοιμάζεστε για πιθανή κρίση, πρέπει να σκεφτείτε όλα τα σενάρια, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη.

Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για να προστατευθείτε από μια ποικιλία ασθενειών και λοιμώξεων όταν τρέχετε στον γιατρό δεν είναι πλέον δυνατόν. Αντί να αποθηκεύετε φαρμακευτικά προϊόντα που μπορούν να εκπνεύσουν και να χάσουν τη δραστικότητα τους, κοιτάξτε στο καμπίνα μπαχαρικών σας.

Σχετικά:  Πώς να κάνετε ένα ισχυρό εκχύλισμα κατιριών για να κρατήσετε το ιατρείο σας (με εικόνες)

Ένα από τα πιο ισχυρά μπαχαρικά στο ντουλάπι σας είναι κανέλα. Η κανέλα έχει αρχαίες ρίζες τόσο στην ανατολική όσο και στη δυτική ιατρική με χρήση που καταγράφεται ήδη από το 2000 π.Χ. Κανέλα ήταν βραβευμένη ως συντηρητικό και ως λάδι χρίσμα.

Υπάρχει επίσης μια μακρά ιστορία της ιατρικής χρήσης της κανέλας στην Ασία. Η κανέλα κατατάσσεται από τους ερευνητές ως το # 1 φαρμακευτικό μπαχαρικό λόγω των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων του. Τα-Υγεία-οφέλη-από-κανέλα

Κανέλα δεν θα σας προστατεύσει από τα ζόμπι ή θα λύσει με θαυμασμό την πείνα στον κόσμο. Δεν είναι τόσο ισχυρό! Αλλά οι μελέτες δείχνουν μια αυξανόμενη λίστα τρόπων που η κανέλα μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας. Αυτό το απλό και αρχαίο μπαχαρικό αξίζει ένα σημείο τόσο στο ντουλάπι της κουζίνας σας όσο και στο γραφείο του φαρμάκου σας.

Σχετικά:  Τα πιο ισχυρά αντιβιοτικά γνωστά στην ανθρωπότητα

Κανέλα, το νοσταλγικό καρύκευμα των γιαγιάδων και των αρτοποιείων μπορεί να είναι ένα εργαλείο διάσωσης.

Εδώ είναι 10 οφέλη για την υγεία από την κανέλα που μπορεί να σας εκπλήξει!
# 1. Μάχες ιών και λοιμώξεων

Αυτή η ξεχωριστή μυρωδιά κανέλας που μας θυμίζει τα Χριστούγεννα προκαλείται από την σύνθετη κινναμαλδεΰδη. Η κινναμαλδεΰδη βρίσκεται στον ελαιώδη φλοιό του δέντρου του καλαμποκιού. Η κινναμαλδεΰδη παράγει όχι μόνο μια ευχάριστη οσμή και γεύση, αλλά μπορεί επίσης να βλάψει την κυτταρική μεμβράνη από θανατηφόρες λοιμώξεις όπως τα E. coli και Staph Aureus καθαρίζοντας αποτελεσματικά τα βακτήρια από το σώμα σας.

Η κανέλα είναι επίσης σε θέση να αποτρέψει τις λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος που διαφορετικά θα μπορούσαν να σας απενεργοποιήσουν.

# 2. Περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά είναι μια ένωση που συμβάλλει στη μείωση της βλάβης που προκαλείται στο σώμα σας και στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης.

Τα αντιοξειδωτικά βρίσκονται συχνά σε μούρα, κόκκινο κρασί και μαύρη σοκολάτα. Ίσως να μην μπορείτε να μεταφέρετε αυτές τις απολαύσεις στην τσάντα σας, αλλά η κανέλα περιέχει επίσης υψηλά επίπεδα πολυφαινολών, φαινολικού οξέος και φλαβονοειδών.

Μελέτες δείχνουν ότι η χρήση κανέλας αύξησε τα επίπεδα αντιοξειδωτικών στους νεφρούς των αρουραίων.

Μείνετε υγιείς και φαίνεστε νεότεροι. Δεν είναι κακό combo!

Σχετικά:  Το καλύτερο προϊόν ORAC Foods to Stockpile

# 3. Ελέγχει τα σάκχαρα αίματος στον διαβήτη

Ο διαβήτης συχνά απαιτεί τακτική παρακολούθηση του σακχάρου στο αίμα και τη χρήση φαρμάκων και ινσουλίνης. Πράγματα που μπορεί να είναι δύσκολο να έρθουν από το SHTF.

Η κανέλα έχει δείξει στις μελέτες ότι έχει ευεργετική επίδραση στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Αυτό πιστεύεται ότι συμβαίνει βελτιώνοντας την ανταπόκριση του οργανισμού στην ορμόνη ινσουλίνης, η οποία εξισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Μια μελέτη που διεξήχθη το 2009 έδειξε ότι η λήψη 500 mg κανέλας δύο φορές την ημέρα για 90 ημέρες είχε ως αποτέλεσμα σταθερά υγιέστερα επίπεδα αιμοσφαιρίνης A1C σε άτομα με διαβήτη τύπου 2. Μια άλλη μελέτη έδειξε μειωμένα επίπεδα γλυκόζης στον ορό και βελτιωμένα επίπεδα χοληστερόλης.

# 4. Μειώνει την φλεγμονή

Η φλόγωση όλων των τύπων μπορεί να σας επιβραδύνει και να σας εμποδίσει να λειτουργήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι διογκωμένες αρθρώσεις, οι πονόλαιμοι μύες ή οι σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις είναι όλα ενδείξεις ενός σώματος με δυσφορία. Η κανέλα μειώνει την ποσότητα του υποξειδίου του αζώτου στους μύες σας και οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα φλεγμονής.

Τα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών της κανέλας βοηθούν επίσης στη μείωση της ποσότητας των οστικών και επιτρέπουν στο σώμα να ανακάμψει γρήγορα από τραυματισμό ή άγχος.

# 5. Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου

Ο καρκίνος είναι μια επίθεση στο σώμα από μέσα, τα κύτταρα σας αρχίζουν να μεταλλάσσονται και να αναπτύσσονται πέρα ​​από τα υγιή όρια τους, αυτό έχει ως αποτέλεσμα όγκους και βλάβες στο DNA σας. Αυτός ο αγώνας μέσα στο σώμα σας μπορεί να μειωθεί με τη χρήση κανέλας.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κανονική χρήση της κανέλας επιβραδύνει την ανάπτυξη των κυττάρων του καρκίνου του μαστού κατά 32%. Η κανέλα έχει επίσης προστατευτική επίδραση κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου και του ήπατος με δέσμευση σε βλαπτικά χολικά άλατα και απομάκρυνσή τους από το κόλον και το ήπαρ.

# 6. Παρέχει αυξημένη οδοντική υγεία

Μια κοιλότητα ή δύο δεν θα εμφανιστεί ως το χειρότερο από τα προβλήματά σας, αλλά ένας πονόδοντος μπορεί να σας αφήσει να σας αποσπούν την προσοχή και τον πόνο για μέρες. Το έλαιο κανέλας έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό κατά των μολύνσεων στο στόμα καθώς και 10 διαφορετικών στελεχών βακτηρίων που προκαλούν οδοντικές κοιλότητες.

Η κανέλα είναι επίσης αποτελεσματική στη θεραπεία της halitosis (κακή αναπνοή) και της επουλωτικής πληγές που προκαλούνται από βακτήρια.

# 7. Επιθέσεις Μολύνσεις ζύμης Candida

Μια μόλυνση ζύμης candida συμβαίνει όταν η χλωρίδα του συστήματός σας διακόπτεται και επιτρέπει στη φυσική ζύμη candida να ξεπεράσει ευαίσθητες περιοχές, όπως η πεπτική οδό. Οι μολύνσεις ζύμης μπορούν να ενεργοποιηθούν από κακή υγιεινή, άγχος και μη ισορροπημένη δίαιτα. Δεν ακούγεται σαν ένα σενάριο SHTF;

Η κανέλα βοηθά στην αύξηση της υγείας του ανοσοποιητικού σας συστήματος και στη μείωση της φλεγμονής στο πεπτικό σας σύστημα. Εκτός από το ότι δρα ως αντιμυκητιασικό που επηρεάζει άμεσα τα κύτταρα Candida.

Όταν το σώμα σας λειτουργεί με βέλτιστο τρόπο, η πιθανότητα μόλυνσης μειώνεται σημαντικά και η πιθανότητα επιβίωσης αυξάνεται!

# 8. Δίνει λαμπερό υγιές δέρμα

Το λαμπερό δέρμα μπορεί να μην είναι υψηλό στη λίστα των αναγκών επιβίωσης αλλά είναι ένα ωραίο πλεονέκτημα. Η κανέλα που αναμιγνύεται με μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη εξανθήματος, αλλεργικών αντιδράσεων και λοιμώξεων. Καθώς βοηθάει στην εκκαθάριση της ενοχλητικής ακμής, ροδόχρου ακμής, ερυθρότητας και πρήξιμο.

Οι αντι βιοτικές και αντιμικροβιακές ικανότητες της κανέλας προστατεύουν το δέρμα σας από τα ερεθιστικά και αυξάνουν φυσικά την υγεία του δέρματος. Ως το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα σας, το υγιές δέρμα έχει πολύ δρόμο για να σας κρατήσει υγιές.

# 9. Αυξάνει τη λειτουργία της καρδιάς

Όλοι γνωρίζετε ότι ένα καλό ticker είναι ζωτικής σημασίας για την ικανότητά σας να συνεχίσετε! Είναι καλό ότι η κανέλα λειτουργεί άμεσα για να προστατεύσει αυτό το όργανο επίσης.

Πώς λειτουργεί η κανέλα για να αυξήσετε την υγεία της καρδιάς σας μειώνοντας τα επίπεδα LDL ή κακής χοληστερόλης και σταθεροποιώντας την HDL ή την καλή χοληστερόλη σας. Επίσης, η κανέλα μπορεί να μειώσει την υψηλή αρτηριακή πίεση, η οποία μειώνει την πιθανότητα καρδιακής νόσου ή εγκεφαλικού επεισοδίου.

Τα αντιοξειδωτικά αποτελέσματα της κανέλας περιλαμβάνουν την αύξηση της ικανότητάς σας να θεραπεύει τους κατεστραμμένους ιστούς. Αυτό περιλαμβάνει την καρδιά σας!

# 10. Διεγείρει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου

Το ισχυρότερο μέσο προστασίας του εαυτού σας είναι η χρήση του εγκεφάλου σας. Ας κρατήσουμε τον εγκέφαλο δυνατό. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κανέλα μπορεί να ενισχύσει τον εγκέφαλο ενάντια στην ανάπτυξη ασθενειών όπως η νόσος του Πάρκινσον και του Alzheimer, μειώνοντας την ποσότητα βλάβης στις κυτταρικές δομές στον εγκέφαλο.

Ένα άλλο αποτέλεσμα της ισχυρής αντιοξειδωτικής και αντιφλεγμονώδους ιδιότητας της κανέλας είναι ότι επιβραδύνει την επίδραση του στρες στον εγκέφαλό σας. Μειωμένο ψυχικό στρες βοηθά τον εγκέφαλό σας να λειτουργήσει με τον καλύτερο τρόπο.

Μόνο η μυρωδιά της κανέλας μπορεί να αυξήσει την εγκεφαλική σας δραστηριότητα! Μια μελέτη το 2004 διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που μύριζαν την κανέλα είχαν καλύτερη απόδοση σε καθήκοντα που περιείχαν προσοχή, εικονική αναγνώριση μνήμης, μνήμη εργασίας και ταχύτητα οπτικής-κινητικής απόκρισης.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κινηθείτε γρηγορότερα, να θυμάστε περισσότερο και να συγκεντρωθείτε καλύτερα μετά τη μυρωδιά κανέλας. Θα μπορούσε να αντικαταστήσει το πρωινό σας φλιτζάνι καφέ ως διεγερτικό εγκεφάλου!

Ποικιλίες και Δοσολογία
Είστε πεπεισμένοι; Είστε έτοιμοι να αποθηκεύσετε τα ράφια σας με μερικά επιπλέον βάζα κανέλας;

Κανέλα έρχεται σε τρεις ποικιλίες:

Ceylon κανέλα, που συχνά ονομάζεται αληθινή κανέλα. Η γεύση είναι γλυκιά και ελαφριά.
Η Cassia πωλείται επίσης ως κανέλα, έχει μια πιο σκούρα, ισχυρότερη γεύση.
Saigon κανέλα είναι η πιο πολύτιμη ποικιλία και έχει μια πλήρη γεύση. Και μια τεράστια τιμή!
Τόσο η Ceylon όσο και η Cassia θα έχουν παρόμοια οφέλη για την υγεία. Η Κεϋλάνη είναι μια πιο γλυκιά κανέλα που τείνει να έχει περισσότερη κινναμαλδεΰδη, την ιδιότητα της κανέλας που έχει μελετηθεί για τα οφέλη για την υγεία.

Υπήρξε κάποια ανησυχία σχετικά με το επίπεδο κουμαρίνης, μια ήπια τοξίνη, στην Cassia. Αν και αυτό είναι μόνο τοξικό σε υψηλές δόσεις. Ένα κουταλάκι του γλυκού (1 γραμμάριο έως 1,5 γραμμάρια) ημερησίως είτε της Κεϋλάνης είτε της κανέλας Cassia θεωρείται ασφαλές.

Πού να το βρείτε και πώς να το αποθηκεύσετε
Για να επωφεληθείτε περισσότερο από την καθημερινή σας δόση κανέλας, θα θελήσετε να αλέσετε το δικό σας από φρέσκα κανέλα κανέλας. Μπορείτε να αγοράσετε χύμα από ένα τοπικό παντοπωλείο, αλλά τα περισσότερα δεν θα έχουν ημερομηνία συγκομιδής. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ξέρετε πόσο φρέσκα είναι η κανέλα σας!

Μπορείτε να αγοράσετε online από περιοχές που προέρχονται από φρέσκια κανέλα και έχουν σαφείς ημερομηνίες συγκομιδής.

Τα φρέσκα ραβδιά κανέλας θα διαρκέσουν περίπου 1 χρόνο και θα καταστραφούν από το φως και τη θερμότητα. Θα θελήσετε να αποθηκεύσετε την προμήθεια κανέλας σε ένα σφραγισμένο δοχείο και να το κρατήσετε σε δροσερό, σκοτεινό μέρος.

Δεν θα χρειαστεί να σας πω πώς να πάρετε την καθημερινή σας δόση κανέλας!

Ένα πασπαλίζουμε με τη βρώμη σας, λίγο σε ένα ζεστό ποτήρι γάλα, ένα νόστιμο κάρυ, αναμιγνύεται με γιαούρτι ή μαζεύετε τις προμήθειες ψησίματος και μαστίγετε μια παρτίδα από ευωδιαστά κανέλα κανέλας. Αυτές οι νόστιμες λιχουδιές μπορούν να εξυπηρετηθούν στην οικογένεια (ή να απολαύσουν τη μοναξιά) γνωρίζοντας ότι παρέχετε μια εκπληκτική σειρά από οφέλη για την υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου