Προβολές σελίδας

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Πώς να βρείτε τον ΠΟΛΙΚΟ ΑΣΤΕΡΑ σε λιγότερο από ένα λεπτό

Γνωρίζοντας πώς να βρείτε το North Star είναι μία από τις πιο βασικές δεξιότητες επιβίωσης.

Αυτή η δεξιότητα είναι σημαντική επειδή ο άξονας της Γης δείχνει σχεδόν απευθείας σε αυτήν. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το Βόρειο Αστέρι δεν ανέρχεται ή τίθεται, αλλά παραμένει σχεδόν στο ίδιο σημείο πάνω από τον βόρειο ορίζοντα όλο το χρόνο ενώ τα άλλα αστέρια κυκλώνονται γύρω του (στην πραγματικότητα το γύρο της Γης μας δίνει αυτήν την προοπτική). Εάν βρισκόσασταν στο βόρειο πόλο, το βόρειο άστρο θα ήταν ακριβώς πάνω από το κεφάλι σου. Η παραπάνω εικόνα ΔΕΝ επεξεργάζεται καθ 'οιονδήποτε τρόπο. έχει απλώς μια μακρά έκθεση (45 λεπτά) ... έτσι μπορείτε να δείτε τα αστέρια που κινούνται και στη μέση: Το Βόρειο Αστέρι!

Επειδή το βόρειο αστέρι είναι γνωστό ότι παραμένει σταθερό, πάντα ορατό σε έναν καθαρό νυχτερινό ουρανό (από το βόρειο ημισφαίριο) και πάντα στραμμένο προς τα βόρεια, οι πρόγονοί μας το χρησιμοποιούσαν για χιλιάδες χρόνια ως καθοδηγητικό αστέρι τόσο στη ξηρά όσο και στη θάλασσα. Η εύρεση του North Star ήταν μία από τις βασικές δεξιότητες που όλοι οι πλοηγοι και οι ταξιδιώτες γνώριζαν και χρησιμοποιούσαν σε τακτική βάση. μια δεξιότητα που έχει ξεχαστεί από τις μάζες από την εφεύρεση της πυξίδας. Αλλά σε αντίθεση με την πυξίδα, το Βόρειο Αστέρι δείχνει πάντα στο TRUE ΒΟΡΕΙΟ. Δεν υπάρχει καμία μαγνητική απόκλιση για την αντιμετώπιση.

Σχετικές:  24 Συμβουλές απώλειας επιβίωσης από 100 χρόνια πριν

Το Βόρειο Αστέρι, όπως το ονομάζουμε σήμερα, στην πραγματικότητα ονομάζεται POLARIS (από τους αστρονόμους) και, εκπληκτικά, δεν ήταν πάντα το North Star και δεν θα είναι πάντα:

"Πριν από χιλιάδες χρόνια, όταν οι πυραμίδες ανέβαιναν από την άμμο της αρχαίας Αιγύπτου, το βόρειο αστέρι ήταν ένα δυσδιάκριτο αστέρι αποκαλούμενο Thuban στον αστερισμό Draco the Dragon. Δώδεκα χιλιάδες χρόνια από τώρα, ο μπλε-άσπρος αστέρας Vega στον αστερισμό Lyra θα είναι ένα πολύ φωτεινότερο North Star από την τρέχουσα Polaris. ... Όταν λοιπόν μιλάτε για αστέρια που "κινούνται" ή μένουν "σταθερά", θυμηθείτε ... όλα κινούνται μέσα από την απεραντοσύνη του χώρου. Είναι μόνο ο σχετικά σύντομος χρόνος μιας ανθρώπινης ζωής που μας εμποδίζει να δούμε αυτή την μεγάλη κίνηση. "( Πηγή )

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους να βρούμε την Polaris είναι να χρησιμοποιήσουμε την ομάδα των αστεριών που είναι γνωστή ως Big Dipper ή Little Dipper.

Έτσι μπορείτε να πάτε έξω απόψε (ή τώρα αν είναι ήδη νύχτα) και να προσπαθήσετε να βρείτε ένα από αυτά πρώτα. Το Big Dipper και το Little Dipper είναι στην πραγματικότητα οι μοναδικές ομάδες αστέγων που ξέρω πώς να βρω. Αλλά το ξέρω από τότε που ήμουν μικρό παιδί. Ειναι πολυ ευκολο.

Αν βρείτε πρώτα το Big Dipper, εντοπίστε τα δύο αστέρια Dubhe και Merak στο εξωτερικό μέρος του μπολ της Big Dipper (βλ. Εικόνα). Απλά σχεδιάστε μια φανταστική γραμμή από τον Merak μέσω του Dubhe και πηγαίνετε περίπου 5 φορές σε αυτή την απόσταση για να βρείτε Polaris.

Αν βρεθείτε πρώτα στο Little Dipper, η Polaris είναι το τελευταίο αστέρι στη λαβή του Little Dipper.

Δείκτες North Star

Αφού βρείτε το αστέρι, τεντώστε τα χέρια σας προς τα πλάγια ενώ τα βλέπετε:

Μπροστά σας είναι ο Αληθινός Βορράς
Πίσω από σας είναι Νότια
Το δεξί σας χέρι στα ανατολικά
Το αριστερό σας χέρι δείχνει δυτικά
Ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός για την Polaris είναι ότι δεν είναι μόνο ένα αστέρι. Αυτό που ονομάζουμε Το Βόρειο Αστέρι (ή Polaris) είναι ένα σύστημα που αποτελείται από 3 αστέρια: έναν υπερ-γιγάντιο και δύο μικρότερους συντρόφους. Αλλά λόγω της τεράστιας απόστασης και επειδή ο σούπερ γίγαντας είναι ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια στον νυχτερινό ουρανό (50ος), το βλέπουμε σαν ένα αστέρι με γυμνό μάτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου