Προβολές σελίδας

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

ΤΟΎΡΤΑ ΠΟΛΈΜΟΥ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΎ ΣΤΑΥΡΟΎ (CAKE TRENCH): ΤΡΟΦΉ ΕΠΙΒΊΩΣΗΣ ΤΟΥ Β 'ΠΑΓΚΟΣΜΊΟΥ ΠΟΛΈΜΟΥ

Γράφτηκε από: Saviour S
Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια παλιά συνταγή που βοήθησε τους Αμερικανούς στρατιώτες, όπως λέγονταν, κατά τη διάρκεια του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου. Ένα μεγάλο πρόβλημα για τη διατροφή των στρατευμάτων στο μέτωπο ήταν η ασφάλεια των γραμμών τροφοδοσίας, οι οποίες ήταν στόχοι για βόμβες και άλλα δολάρια. Κάθε στρατιώτης είχε αποθεματικά σιτηρέσια σχεδιασμένα για να τα διατηρήσουν όταν οι γραμμές παροχής ήταν σπασμένες ή όταν ήταν πολύ μακριά από τις αποθήκες εφοδιασμού. Τα σιτηρέσια εξακολουθούσαν να περιέχουν σκληρό συστατικό σε αυτή την περίοδο. Εδώ είναι μια συνταγή που συνιστά ο αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός για τις οικογένειες που ήθελαν να στείλουν το στρατιώτη τους μια αποστολή αποσκευών.

Συστατικά:
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού ή ρούμι για την απόκτηση σταφίδας,
8 τεμαχίων σταφίδες (περίπου μία συσκευασία) ψιλοκομμένο με χυμό πορτοκαλιού ή ρούμι και στραγγισμένο πριν τη χρήση
2 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
2 φλιτζάνια ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας λαρδί (το βούτυρο μπορεί να αντικατασταθεί σήμερα , αλλά το λαρδί βοήθησε το κέικ να μείνει πιο φρέσκο.)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο πορτοκάλι ξύσμα
4 ουγκιά πεκάν ή καρύδια, ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
3 φλιτζάνια αλεύρι.

Κατευθύνσεις:
Βάλτε τη ζάχαρη, το ζεστό νερό, το λαρδί, το αλάτι, την κανέλα, τα γαρίφαλα και τις σταφίδες, τα καρύδια και το τριμμένο ξύσμα σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Φέρτε σε βράση σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, στη συνέχεια μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλή και μαγειρέψτε σε ένα σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη θερμότητα και ψήστε σε ένα μεγάλο μπολ. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 ° F. Ανακατέψτε το αλεύρι και τη σόδα ψησίματος και στη συνέχεια προσθέστε στο υγρό μέρος. Ανακατέψτε καλά. Πάρτε 2 μικρά τηγάνια και λιπαίνετε γενναιόδωρα. Ρίχνετε το μείγμα σας στα τηγάνια και ψήστε για 45 λεπτά. Ελέγξτε με ένα μαχαίρι όταν είναι έτοιμο. Εάν το μαχαίρι βγαίνει καθαρό όταν χτυπάτε το κέικ από ότι είναι έτοιμο να βγάλει από το φούρνο. 4 έως 6 εξυπηρετεί.

Επινοηθεί από τους ντόπιους της Βόρειας Αμερικής, το pemmican χρησιμοποιήθηκε από τους Ινδιάνους προσκόπους καθώς και από τους πρώτους δυτικούς εξερευνητές. Αυτοί οι άνθρωποι πέρασαν πολύ χρόνο εν κινήσει και εξαρτώνται από την κατοχή φορητών, υψηλής ενέργειας, υψηλής θρεπτικής αξίας και πλήρωσης τροφίμων που θα διαρκέσουν για μεγάλες χρονικές περιόδους.Το Pemmican ήταν ελαφρύ, συμπαγές, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες και, αν γίνει σωστά, μπορεί να διαρκέσει από λίγα χρόνια (δεκαετίες) έως μια ζωή χωρίς ψύξη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου