Προβολές σελίδας

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

5 στρατηγικές για να επιβιώσουν στην πόλη σε κατασταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Όταν σκεφτόμαστε την ετοιμότητα για επιβίωση και καταστροφή, οι εικόνες που οι περισσότεροι άνθρωποι προκαλούν είναι βασικά αγροτικές. Η ετοιμότητα είναι για να είναι έτοιμη να συγκεντρώσει τα βασικά στοιχεία από τη γη και υπάρχει μια ξεχωριστή ηχώ των οικογενειών πρωτοπόρων για όλα αυτά. Αλλά αυτό είναι ρεαλιστικό; Τα τελευταία στοιχεία, από το 2015, δείχνουν ότι το 82% των Αμερικανών ζουν σήμερα σε αστικές περιοχές. Αν είστε ένας από αυτούς, η προετοιμασία για το χειρότερο φέρνει μαζί του μια εντελώς νέα σειρά προκλήσεων.

Στον αγροτικό χώρο της Αμερικής ο χρόνος είναι ίσος. Οι άνθρωποι είναι πιο απλωμένοι, και που αγοράζει χρόνο με κάθε τρόπο. Η αστική διαταραχή θα διαρκέσει περισσότερο για να εξαπλωθεί, δίνοντάς σας χρόνο να προετοιμαστείτε. Πιθανότατα τα αποθέματα πρώτης ανάγκης ούτως ή άλλως, αντί να τα αγοράζετε λίγες φορές την εβδομάδα από το κατάστημα ευκολιών, έτσι έχετε τουλάχιστον κάποια αποθέματα για να επιστρέψετε. Σε μια πόλη είναι διαφορετική. Είστε σε άμεση γειτνίαση με χιλιάδες ή εκατομμύρια άλλους ανθρώπους, και τα πράγματα είναι πολύ πιο επισφαλώς ισορροπημένα. Εάν το SHTF σε μια πόλη πρόκειται να το κάνει γρήγορα, και πρέπει να είστε σε θέση να αντιδράσετε γρήγορα για να μείνετε μπροστά από τα γεγονότα.

Αν ο νόμος και η τάξη καταρρέουν γύρω σας και προσπαθείτε να μάθετε τι να κάνετε, μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά. Έχετε χάσει την πρωτοβουλία και θα προσπαθήσετε πραγματικά να το πάρετε πίσω. Η ετοιμότητα είναι πάντα ένα όφελος σε μια κατάσταση επιβίωσης αλλά είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους των αστικών περιοχών. Εδώ είναι μερικά από τα βασικά πράγματα που πρέπει να τα επεξεργαστείτε εκ των προτέρων:

Να πάρει μαζί
Αν καταρρεύσει η καταστροφή όταν η οικογένειά σας είναι όλοι μαζί, αυτό είναι μεγάλο - αλλά τι γίνεται αν χτυπά κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν οι άνθρωποι είναι διάσπαρτοι στη δουλειά και το σχολείο; Η πρώτη προτεραιότητά σας είναι να αποκτήσετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας μαζί, ώστε να μπορείτε να κοιτάξετε ο ένας τον άλλον και να αρχίσετε να εργάζεστε σε ό, τι σκοπεύετε να κάνετε στη συνέχεια.

Εργαστείτε μαζί με την οικογένειά σας, ό, τι πρέπει να κάνει ο καθένας αν ο κόσμος αρχίσει ξαφνικά να τελειώνει. Κάντε εναλλακτικά σχέδια για να ταιριάζουν σε διαφορετικές περιστάσεις. Πείτε ότι είναι ένα βράδυ του Σαββάτου και τα παιδιά της εφηβικής ηλικίας σας περιμένουν με φίλους. Τι θα έπρεπε να κάνουν αν ξεσπάσει μια εξέγερση - πηγαίνετε στο σπίτι, ή να κατεβείτε εκεί που βρίσκονται; Πρέπει να ξέρετε πού να τα αναζητήσετε, αν δεν μπορούν να σας καλέσουν - βγείτε με μια σύντομη λίστα σημείων συνάντησης που δεν βρίσκονται στη λίστα με τα μέρη που πρέπει να αποφύγετε (θα τα δούμε αργότερα).

Κατά τη διάρκεια της ημέρας καλό σχέδιο είναι για κάθε μέλος της οικογένειας που είναι στο σπίτι να μείνει εκεί. τα παιδιά παραμένουν στο σχολείο και όλοι οι ενήλικες που εργάζονται πρέπει να επιλέξουν τα παιδιά πριν πάνε στο σπίτι τους. Συμφωνώ τα βασικά με όλους, στη συνέχεια εξετάζετε εναλλακτικές λύσεις - τι γίνεται αν εκκενωθεί το σχολείο;

Κρατάω επαφή
Σε οποιαδήποτε κατάσταση κρίσης, δεν μπορείτε να βασιστείτε σε κινητά τηλέφωνα. μια διακοπή ρεύματος μπορεί να σκοτώσει την υποδομή στην οποία βασίζονται. Το ίδιο ισχύει και για πολλές σύγχρονες σταθερές γραμμές. Αν η τηλεφωνική σας υπηρεσία είναι πάνω από το VOIP, τότε θα πεθάνει η στιγμή που θα πέσει η ισχύς. Ένα παλιομοδίτικο τηλέφωνο συνδεδεμένο στην πρίζα είναι διαφορετικό. τροφοδοτείται μέσω της γραμμής, όχι από την ηλεκτρική σας οικιακή συσκευή. Αν έχετε ένα παραδοσιακό τηλέφωνο μπορείτε να συνεχίσετε να μιλάτε με οποιονδήποτε άλλον έχει ένα, εφόσον οι ανταλλαγές συνεχίζονται.

Να είστε αυτάρκεις
Οι αστικοί κάτοικοι δεν διαθέτουν τις επιλογές αυτάρκειας που διατίθενται στην ύπαιθρο, αλλά χρειάζεστε κάποιους βασικούς πόρους για να συνεχίσετε τα αρχικά στάδια μιας κρίσης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει τουλάχιστον τρία μέρα τροφίμων και νερού στο σπίτι - και αυτό σημαίνει τρόφιμα που δεν χρειάζονται ηλεκτρική ενέργεια για προετοιμασία. Επίσης, αποθηκεύστε ένα καλό κιτ πρώτων βοηθειών , φακούς και εφεδρικές μπαταρίες και άλλα απαραίτητα.

Σχετικά: 
Πολλοί κάτοικοι της πόλης δεν έχουν αυτοκίνητα. αν είστε ένας από αυτούς, όταν ήρθε η ώρα να κατευθυνθείτε προς τους λόφους θα πάτε με τα πόδια για τουλάχιστον το πρώτο μέρος του ταξιδιού. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλές μπότες ή παπούτσια για περπάτημα, εξωτερικά ρούχα και ένα πακέτο που μπορεί να μεταφέρει όλα τα απαραίτητα.

Εάν έχετε ένα όχημα, κρατήστε το όπως τροφοδοτείται πλήρως όπως μπορείτε πάντα. Μην οδηγείτε μέχρι να ανάψει η λυχνία χαμηλού καυσίμου και στη συνέχεια να αναζητήσετε βενζινάδικο. Αντ 'αυτού, συμπληρώστε τη δεξαμενή κάθε φορά που πέφτει κάτω από το ¾ πλήρες - και κρατήστε ένα αποθεματικό δοχείο αερίου στον κορμό, επίσης. Με αυτόν τον τρόπο, αν χρειαστεί να μετακινήσετε είστε έτοιμοι να φορτώσετε και να πάτε.

Σχέδιο πόλης-διαφυγήςΣτη συνέχεια, ξέρετε πού θα πάτε. Ίσως να οδηγείτε την πόλη καθημερινά, αλλά αυτό δεν είναι το ίδιο με την προσπάθεια εξόδου από αυτήν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ορισμένες διαδρομές που κυκλοφορούν ελεύθερα θα μπλοκάρουν σταθερά. Ψάξτε για διαδρομές διαφυγής που μένουν μακριά από μέρη για να αποφύγετε (θα φτάσουμε σε αυτά σύντομα) όσο το δυνατόν περισσότερο. Προσπαθήστε να μετακινήσετε οικιστικούς δρόμους, ειδικά προαστιακούς - είναι λιγότερο πιθανό να έχουν πλήθη.

Παρακολουθήστε για σημεία ελέγχου - μέρη όπου η κίνηση διοχετεύεται σε περιορισμένες διαδρομές. Αυτά τα δρομολόγια θα σταματήσουν όταν κάποιος έχει καταρρεύσει ή ατύχημα και αυτό θα συμβεί - ο πανικός προσελκύει προβλήματα. Ψάξτε για λιγότερους περιορισμούς. Για παράδειγμα, εάν ζείτε στο βόρειο Σαν Φρανσίσκο, οι πιο κοντινές σας διαδρομές είναι η Golden Gate και Bay Bridge. Μάντεψε? Είναι οι πιο στενοί δρόμοι όλων των άλλων, και σύντομα θα πνιγούν. Αντ 'αυτού, στρίψτε νότια και κατευθυνθείτε προς το Σαν Χοσέ. Είναι περισσότερη απόσταση, αλλά υπάρχουν πολλοί δρόμοι. εάν κάποιος μπλοκάρει, απλώς δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας και βρείτε άλλο.

Όταν αποφασίσετε ότι ήρθε η ώρα να φύγετε από την πόλη, προτεραιότητά σας είναι να βγείτε έξω. Η κατεύθυνση στην οποία φεύγεις δεν έχει σημασία. αν οι συνθήκες πηγαίνουν προς τα κάτω απλά θέλετε να φύγετε. Σχεδιάστε δύο διαδρομές προς διαφορετικές κατευθύνσεις, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε την κατάσταση - εάν υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα στην ανατολική πλευρά και η κύρια διαδρομή σας περνά μέσα από αυτό, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε έναν από τους αναπληρωτές σας και να πάτε μία από τις άλλες κατευθύνσεις .

Οδηγήστε τα δρομολόγια σας τακτικά ώστε να μπορείτε να τα πλοηγείτε χωρίς προβλήματα και να ενημερώνεστε για οποιεσδήποτε αλλαγές - δεν θέλετε να βρείτε απρόσμενες οδικές μεταφορές όταν προσπαθείτε να φύγετε γρήγορα.

Θέματα που πρέπει να αποφύγετε
Υπάρχουν μερικές θέσεις που πρέπει να απομακρύνεστε όσο το δυνατόν περισσότερο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Είναι πιθανό να είναι υπερβολικά εκτεθειμένοι από πανικού πανικού ή υπό επίθεση από εκβιαστές - ή ακόμα και από τρομοκράτες. Όταν διοργανώνετε μέρη για να συναντήσετε ή σχεδιάζετε ασφαλείς διαδρομές, προσέξτε αυτές τις μη ασφαλείς τοποθεσίες.

Προφανώς, εάν ένα μέρος βρίσκεται σε αυτή τη λίστα, μην αποφασίζετε ότι θα συναντήσετε την οικογένειά σας εκεί. Πηγαίνει όμως λίγο περισσότερο από αυτό. Προσπαθήστε να αποφύγετε τις διασταυρώσεις που έχουν ένα από αυτά, επειδή αυτές οι τοποθεσίες πιθανώς θα προσελκύσουν προβλήματα και θα μπορούσαν εύκολα να μπλοκαριστούν. Όσο περισσότερο μπορείτε, μην περάσετε ούτε καν από κάποιον, αν μπορείτε να το βοηθήσετε. Αυτό δεν θα είναι πάντα εφικτό, αλλά κάνε το καλύτερο. Εν πάση περιπτώσει, εδώ είναι οι κορυφαίοι μαγνήτες:

Κυβερνητικά γραφεία. Είτε είναι πολιορκημένοι από διαδηλωτές ή έχουν συσταθεί για κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αυτές είναι οι τοποθεσίες που πρέπει να μείνετε μακριά από το αν είναι δυνατόν. Αυτό περιλαμβάνει το δημαρχείο, το αστυνομικό τμήμα και τις στρατιωτικές βάσεις. Η κυβέρνηση δεν είναι απλά κάτι που οι άνθρωποι θα εστιάσουν τη δυσαρέσκειά τους. Είναι επίσης ένας τρομοκρατικός στόχος.
Εάν έχετε έναν απειλητικό για τη ζωή τραυματισμό ή ασθένεια πάρετε στο νοσοκομείο όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Διαφορετικά, μείνετε καθαρές. είναι πιθανό να ξεπεραστεί με απελπισμένους ανθρώπους.
Παντοπωλεία. Ένα πλήθος που προσπαθεί να πανικοβάλλει τα τρόφιμα μπορεί να γίνει άσχημο σε μια βιασύνη. Εάν χρειάζεστε φαγητό, αναζητήστε μικρές ευκαιρίες σε κατοικημένες περιοχές. Το Safeway είναι πιθανό να είναι γεμάτο και τεταμένο.
Βενζινάδικα. Οι άνθρωποι που θέλουν να βγουν από την πόλη θα γεμίσουν τα αυτοκίνητά τους. Επειδή η δική σας είναι ήδη γεμάτη, μπορείτε να μείνετε μακριά από αυτά τα πιθανά σημεία ανάφλεξης.
Δημόσια πλατείες, πάρκα και κήποι. Αυτά είναι ουσιαστικά αγροκτήματα ταραχών. Οι ανήσυχοι άνθρωποι συγκεντρώνονται σε αυτά, οι φήμες και τα παράπονα εξαπλώνονται και το επόμενο πράγμα που γνωρίζετε ότι ένας οργισμένος όχλος εξαπολύει το δημαρχείο.
Μεταφορικοί κόμβοι. Τα αεροδρόμια, οι σιδηροδρομικές συνδέσεις και τα πούλμαν θα προσελκύσουν απελπισμένους ανθρώπους που προσπαθούν να βγουν έξω. Επίσης, προσελκύουν τρομοκρατικές επιθέσεις. Μείνε μακριά; καλύτερα να περπατάτε έξω από τους πίσω δρόμους από το να πάρετε τις πιθανότητές σας σε έναν πανικό πανικού.
Όπως είπα από την αρχή, η αστική επιβίωση έχει τις δικές της προκλήσεις. Η ετοιμότητα θα πάρει την άκρη από τους, όμως, έτσι αξίζει να βάλουμε σε λίγη προσπάθεια. Δεν χρειάζεται πολύ. περιστασιακές συνομιλίες με την οικογένειά σας, λίγα επιπλέον είδη παντοπωλείου κάθε εβδομάδα για τη δημιουργία καταστημάτων, μια λογική προσέγγιση για τη διατήρηση των οχημάτων που τροφοδοτούνται και την περιστασιακή διαδρομή έξω από την πόλη. Δεν θα σας κοστίσει πολύ χρόνο ή χρήμα, αλλά όταν μετράτε δευτερόλεπτα, θα σας δώσουμε ένα τεράστιο ξεκίνημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου