Προβολές σελίδας

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Πώς να πάρετε ένα χρόνο Προμήθεια καυσόξυλα για € 10!

Εάν είστε ένας αναβλητικός, τώρα είναι η ώρα. Πρέπει να αγωνιστείτε για να βρείτε πολλά ξύλα για να περάσετε το χειμώνα. Ζω στη Φλόριντα και εδώ δεν υπάρχει έλλειψη καυσόξυλων τον περασμένο μήνα. Ο τυφώνας Irma έβγαλε αρκετά δέντρα για να εφοδιάσει το κράτος με καυσόξυλα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορέσαμε να πάρουμε φρεσκοκομμένα κορμούς από την πλευρά του δρόμου, οπότε είμαι καλά εξοπλισμένος. Ωστόσο, τι γίνεται με εσάς; Έχετε αποθηκεύσει;

Υπάρχει δωρεάν στο φτηνό ξύλο που πρέπει να είχε στα περισσότερα κάθε κράτος, αν ξέρετε πού να κοιτάξετε. Απαιτεί σωματική εργασία για να το τραβήξει και να το κόψει. αλλά αν ψάχνετε να εξοικονομήσετε χρήματα, η τιμή σίγουρα χτυπάει από το καλώδιο.

Γιατί μαζεύετε ξύλο
Συγκέντρωση ξύλου για το χειμώνα θα πρέπει να είναι ένα από τα στοιχεία της ετοιμότητάς σας κάθε χρόνο, όπως ακριβώς και η παραμονή στην άκρη των τροφίμων και του νερού. Φέτος, φαίνεται ιδιαίτερα σημαντικό με τις απειλές της Βόρειας Κορέας και τις δυνατότητες μιας επίθεσης EMP . Πρέπει να μπορείτε να διατηρείτε το σπίτι σας ζεστό, ακόμα και αν δεν υπάρχει ηλεκτρική ενέργεια. Θα χρειαστεί επίσης να είστε έτοιμοι να μαγειρεύετε και να βράζετε νερό για αποστείρωση και πόσιμο.

Η καλύτερη στρατηγική σας είναι να σχεδιάσετε και να προετοιμαστείτε τώρα για πιθανές μελλοντικές ανάγκες. Σκεφτείτε πόσο δύσκολο θα είναι να αγοράσετε ξύλο εάν ένα EMP θα συμβεί αυτό το χειμώνα. Θα υπάρξει τεράστια ζήτηση και περιορισμένη προσφορά. Σχεδιάστε μπροστά και φροντίστε αυτό το στοιχείο τώρα πριν φτάσει το κρύο του χειμώνα.

Συγκομιδή ξύλου στα εθνικά δάση και τα κρατικά πάρκα
Κάθε κράτος και πάρκο έχει διαφορετικούς κανόνες, αλλά πολλοί διαθέτουν διατάξεις για τη συγκομιδή νεκρών και πεθαμένων δέντρων για προσωπική χρήση καυσόξυλων. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις θα χρειαστείτε μια άδεια και υπάρχουν όρια για το πόσο ξύλο μπορείτε να πάρετε. Ορισμένες άδειες είναι δωρεάν. άλλοι κοστίζουν 20 ή περισσότερα δολάρια για πολλά κορδόνια ξύλου. Ποτέ μην παίρνετε ξύλο χωρίς άδεια.

Γενικές κατευθυντήριες γραμμές για τη συλλογή ξύλου στα εθνικά δάση
Τα περισσότερα εθνικά δάση επιτρέπουν τη συγκομιδή δέντρων για προσωπική χρήση καυσόξυλων και χριστουγεννιάτικων δέντρων. Χρειάζεται μια υπηρεσία δασών των ΗΠΑ να εκδώσει άδεια και πρέπει να ακολουθήσετε τους κανόνες. Οι κατευθυντήριες γραμμές διαφέρουν από το δάσος στο δάσος, αλλά οι περισσότερες ακολουθούν αυτές τις γενικές οδηγίες :

Πρέπει να έχετε εκδώσει τη δική σας Δασική Υπηρεσία των που έχετε στην κατοχή σας ανά πάσα στιγμή.
Τα ξύλα και τα χριστουγεννιάτικα δέντρα συλλέγονται για προσωπική σας χρήση και δεν μπορούν να πωληθούν.
Ακολουθήστε τις πληροφορίες στην άδεια σας για τις διαθέσιμες τοποθεσίες συγκομιδής, ημερομηνίες, ώρες και προσβασιμότητα.
Ελέγξτε τις καιρικές συνθήκες και ντυθείτε κατάλληλα.
Ελέγξτε για κλεισίματα δρόμων και προειδοποιήσεις φωτιάς προτού πάτε στο δάσος. Σε περιόδους υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε αλυσοπρίονο.
Φέρτε έναν χάρτη και μια πυξίδα - και ξέρετε πώς να τα χρησιμοποιήσετε.
Φέρετε έναν πυροσβεστήρα εάν χρησιμοποιείτε αλυσοπρίονο.
Πότε να συγκομιδή
Οι άδειες για την κοπή ξύλου είναι συνήθως διαθέσιμες την άνοιξη, και αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να κόψετε. Εάν κόψετε νωρίς, δεν θα εμφανιστεί ακόμη η υπόφυση, παρέχοντας ένα μικρότερο εμπόδιο στην κοπή και την απομάκρυνση του ξύλου. Όσο περισσότερο περιμένετε, τόσο λιγότερο ξύλο θα είναι διαθέσιμο και τόσο πιο δύσκολο θα πρέπει να εργαστείτε για αυτό. Πολλά από τα καλύτερα μέρη δεν είναι εύκολα προσβάσιμα από τους δρόμους, οπότε θα χρειαστείτε και ένα βαρετό καροτσάκι.

Ωστόσο, ελέγξτε τις ημερομηνίες στην περιοχή σας. Ορισμένα νότια κράτη εκδίδουν τις άδειές τους το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Πόσο ξύλο χρειάζεστε;
Εάν χρησιμοποιείτε ήδη ξύλο για τη ζέστη και το μαγείρεμα, τότε ίσως έχετε μια καλή ιδέα για το πόσο χρειάζεστε. Όμως, οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν ιδέα πόση ξυλεία θα χρειαζόταν για να κρατήσει μια πυρκαγιά ή ξύλο που πηγαίνει για θερμότητα όλο το χειμώνα.

Πόση ξυλεία χρειάζεστε εξαρτάται από το πού ζείτε, πόσο χώρο εσείς θερμαίνετε, το είδος ξύλου που καίτε, πόσο αποτελεσματική είναι η σόμπα σας, πόσο καλά μονωμένο το σπίτι σας και πολλά άλλα πράγματα. Έτσι, είναι αδύνατο για μένα να σας πω ακριβώς πόσο ξύλο χρειάζεστε. Ο γενικός κανόνας μου είναι ότι είναι καλύτερο να έχουμε πολύ περισσότερα από πολύ λίγα. Κατά μέσο όρο, ένα μικρό, καλά μονωμένο σπίτι με μια αποτελεσματική σόμπα ξύλου θα χρειαστεί τέσσερα καλώδια από ένα καλό σκληρό ξύλο ή περισσότερο για θέρμανση. Θα πρέπει πιθανώς να αποθηκεύσετε περισσότερα, σε περίπτωση που είναι ψυχρότερος από τον μέσο χειμώνα.

Σχετικά:  Πώς να αποθηκεύσετε και να τοποθετήσετε καυσόξυλα στον σωστό δρόμο

Τι ξύλο να καίνε
Πιθανότατα θα κάψετε τα είδη ξύλου που αναπτύσσονται στην περιοχή σας. Ωστόσο, ορισμένα ξύλα καίγονται θερμότερα από άλλα. Σε γενικές γραμμές, αναζητήστε δέντρα από σκληρό ξύλο,  Αυτά τα ξύλα καίγονται πιο αργά και βάζουν περισσότερη θερμότητα από ένα ίδιο μέγεθος ξύλου.

Μόνο καίγεται αποξηραμένο, καρυκευμένο ξύλο με περιεκτικότητα σε υγρασία 20% ή λιγότερο. Το καλά καρυκευμένο ξύλο χρειάζεται μεταξύ 18 και 24 μηνών καρυκεύματα σε εξωτερικούς χώρους. Έτσι, το ξύλο που κόψατε φέτος είναι για τις πυρκαγιές του επόμενου έτους. Ένας ακόμη λόγος για να ξεκινήσετε αμέσως. Το καρυκευμένο ξύλο εκπέμπει περίπου 50% περισσότερη θερμότητα από ένα μη καταγεγραμμένο κούτσουρο. Επίσης, ένα υγρό ή μη καταγεγραμμένο αρχείο καταγραφής θα κάψει άσχημα και θα παράγει πολλούς καπνούς, αιθάλη και συσσώρευση κρεοσώτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου